fbpx

VIRKSOMHEDSBESØG PÅ DSV I HORSENS

VIRKSOMHEDSBESØG PÅ DSV I HORSENS

VIRKSOMHEDSBESØG PÅ DSV I HORSENS 1148 2040 Venstre

I går var vi på besøg hos DSV i Horsens. Det var et meget spændende besøg, hvor Thomas Kamper og Berit Gram tog os med igennem DSVs rejse, fra en lille transport virksomhed som kørte med grus, til i dag, verdens tredje største transport- og logistikvirksomhed med 75.000 medarbejdere i mere end 90 lande.

Igennem deres fortælling fandt vi også ud af, at DSV er meget mere en bare en transport- og logistikvirksomhed. DSV er faktisk også garant for, at udbrede Vestens og ikke mindst vores danske virksomhedskultur, rundt omkring i verden og særdeleshed i Saudi-Arabien, hvor man vil bygge en gigantisk fremtidsby(NEOM – https://www.neom.com), som ikke har nogen veje, biler eller CO₂-udledning. Det er et stort ansvar at påtage sig, men hvis nogen kan løfte den, så er det helt sikkert DSV.

På lokalplan er DSV også en interessant spiller, da de er i gang med etablere Europas største logistikcenter med én lejer. Godt nok er der brugt meget beton til byggeriet i Lund. Men der er tænkt bæredygtige løsninger ind alle steder byggeriet hvor det er muligt, og en af de helt store tiltag er verdens største solcelleanlæg på et tag. Når anlægget er færdigt, kan det producere ca. 35 MegaWatt, så DSV kan være selvforsynede med strøm og samtidigt levere strøm ind i vores elnet, hvad der svare til ca. 6.500 husstande i Horsens.

Tak til Thomas og Berit for et rigtig godt arrangement, og tak til de 38 deltagere som havde interesse i at deltage.

OBS: næste arrangement er opstillingsmødet for valg af folketingskandidat for Venstre i Horsens-kredsen med spisning og efterfølgende rundvisning af det nye uddannelsescenter Campus Horsens. https://venstrehorsens.dk/indkaldes-til-opstillingsmode