fbpx

Venstre: SF’er tog folkeskolen som gidsel

SF holder hånden over Socialdemokratiet

Venstre: SF’er tog folkeskolen som gidsel

Venstre: SF’er tog folkeskolen som gidsel 1250 1183 Venstre

Af Ole Dahl Kristensen, medlem for venstre i Horsens Byråd, medlem af  Børn og Ungeudvalget

Efter meget kort tid i kommunalpolitik i Horsens har jeg luret SF’s politiske taktik. Den går i al sin enkelthed ud på at støtte Borgmesteren uanset hvilke forslag der fremsættes. Uanset den politiske substans handler det om at vende sager så SF altid viser at de er en klippefast del af Borgmesterens faste beslutningsgrundlag.

Senest nu også i forhold til den meget alvorlige sag om en eventuel flytning af skoleaktiviteterne fra Byskolens afd. Lindvigsvej til afd. Kildegade.

Og her knækker filmen simpelthen for mig, OK, Paw Amdisen har en taktisk interesse i at føre positiv kampagne for borgmesteren, det er jo SF’s gode ret. Men jeg syntes det var usmageligt at man tog  elever, personale og forældre på Lindvigsvej som gidsler i sit taktiske spil.

Muligheden for eventuelt at lukke afd. Lindvigsvej var selvfølgelig klappet af på forhånd. Man ville jo aldrig have sat punktet på en udvalgsdagsorden, hvis Socialdemokraterne havde stået helt alene med forslaget. Og hvis SF støtter op om Borgmesteren, så kan S og SF beslutte alt på egen hånd.

Venstre har hele tiden haft den holdning at det ikke var den rigtige beslutning at lukke afd. Lindvigsvej. SF og Socialdemokraterne er heldigvis blevet klogere og har nu accepteret, sammen med et enigt Børne og Uddannelsesudvalg, at iværksætte en ny opgave til forvaltningen; FULD opbakning til afd. Lindvigsvej, større fokus på alle de punkter som trænger til forbedring, en langt højere grad af dialog med forældre, bestyrelse og alle de gode lokale kræfter der findes i området.

Venstres mål har aldrig været at svække folkeskolerne i Midtbyen, og det er uanstændigt når Paw Amdisen siger at Venstre skulle have nogen interesse i at svække folkeskolerne til fordel for privatskolerne. Venstre har ingen særegne interesser i denne sag.

Venstre har stadig ingen interesse i at “lukke afd. Lindvigsvej og flytte eleverne til en ny folkeskole i Sydbyen” som Paw A. skriver, tværtimod har Venstre italesat en vision som vi over tid ønsker at få belyst og diskuteret, som omhandler hvordan Horsens Gymnasium skal indgå i skolestrukturen i Sydbyen i løbet af de kommende år. Det ville være velkomment hvis Paw A ville fremsætte SF’s visioner istedet for at motiv-spekulere i Venstres handlinger.

Ole Dahl Kristensen, medlem for venstre i Horsens Byråd, medlem af  Børn og Ungeudvalget