fbpx

Torsted Klubhus er uegnet for børn

Torsted IF klubhus - omklædningsrum

Torsted Klubhus er uegnet for børn

Torsted Klubhus er uegnet for børn 960 480 Venstre

Af Christa Skelde, medlem for venstre i Horsens Byråd, medlem af Velfærds- og Sundhedsudvalget

Horsens Kommune er netop blevet udvalgt som ”Bevæg dig for livet” – visions kommune 2019-2024.

Målet er at få 10.000 flere idræts- og motionsaktive i Horsens Kommune. Jeg tilslutter mig, med stor glæde, dette samarbejde med DIF og DGI, og finder udkastet til visionsaftalen meget interessant.

I bestræbelserne på at give kommunens borgere de optimale betingelser for motion, skyder ligeledes nye multisale op sammen med et nyt kampsport center og et nyt 50 meter bassin ved Aqua Forum. Jeg er stor tiltaler for, at vi, som kommune, kan tilbyde vores borgere gode forhold og forhåbentligt også motivere borgerne til motion såvel i optimale anlæg som i naturen.

Men vi kan, som kommune, ikke være bekendt ikke at vedligeholde vores nuværende bygninger og flytte al fokus på at bygge nyt og flot. Torsted har for nylig fået en fin hal – der er kunstgræsbane og stort set alt, hvad en idrætsklub kan ønske sig – på nær klubhus og omklædningsfaciliteter ved fodboldanlægget. Klubhuset er så nedslidt at den manglende vedligeholdelse har gjort, at det ikke står til at redde.

I kælderen under klubhuset skal børnene klæde om under forhold, der er dybt uanstændige. Som en del af det sociale – dannelse og læring omkring det at dyrke idræt, hører sig, efter min mening, at man bader efter træning og kamp. Men jeg har fuld forståelse for, at nogle forældre ikke mener deres børn skal stå i bare tæer på et betongulv, hvor der ligger regnvand og med skimmelsvamp på afskallede vægge. Toiletterne er så dybt kritisable at de fleste må holde sig til de kommer hjem. Jeg er ikke sart, jeg har selv klædt om i mange omklædningsrum i min idrætskarriere – og det handler heller ikke om, at vores børn i dag er mere sarte. Det handler ganske enkelt om, at faciliteterne i Torsted er så kritisable, at vi som kommune bør skamme os – omklædningen er uegnet for børn.

Byrådsmedlem i Horsens Kommune Christa Skelde fra Venstre