fbpx

Stop tyven!!!

Stop tyven

Stop tyven!!!

Stop tyven!!! 1920 1280 Venstre

De tre regeringspartier vil med nye initiativer komme organiseret butikstyveri til livs. Der skal sættes en effektiv stopper for, at organiserede butikstyve hærger i butikker landet over.

Derfor vil vi sætte ind med strengere straffe, med et mere synligt politi – og med et mere konsekvent fokus på udvisning, når der er mulighed for det.

Det skal være slut med, at butiksejere står og ser afmægtige til, mens de samme tyve igen og igen åbenlyst forlader butikken med stjålne varer. TV2 har afdækket, at kriminaliteten i vidt omfang er organiseret og at omrejsende grupper af udenlandske kriminelle er involveret.

Derfor skal den borgernære politiindsats styrkes, så den lokale tryghed sikres: dvs. en målrettet indsats i områder, der er særligt udsatte, hyppigere patruljering og hurtigere udrykning.

Man skal kunne regne med, at politiet rykker ud, og derfor styrker vi det lokale politiarbejde med yderligere 150 lokalbetjente – oveni de ekstra ressourcer, vi i flere omgange har afsat til politiet. (1,3 mia. kr. i årene 2018-2021)

Tyvene skal straffes hårdere, og politiet bliver styrket med en særlig efterforskningsenhed i forhold til de udenlandske tyvebander – og lovgivningen bliver strammet op, så flest muligt udenlandske kriminelle kan blive udvist med det samme.

Der skal skrides mere effektivt ind overfor hæleri:

  • Politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen vil i 2019 gennemføre fem større målrettede aktioner, så man kan finde ud af, om vi mere effektivt kan sætte ind overfor videresalg af hælervarer fra butikstyveri.
  • Endelig skal det være meget nemmere for butiksejere at anmelde tyveri.
  • Styrkelsen af det lokale politi, dets synlighed og tilgængelighed er en hjertesag – som fællesskab skal vi stræbe efter, at borgerne kan leve i frihed for kriminalitet – det arbejder regeringen for, og det vil jeg arbejde for.

Af Birte M. Andersen, byrådsmedlem og Folketingskandidat Horsens Kredsen (V)

Folketingskandidat Birte M. Andersen for Venstre