fbpx

Røgfrie skoler

Røgfrie skoler i Horsens Kommune

Røgfrie skoler

Røgfrie skoler 1280 793 Venstre

Af Christa Skelde, medlem for venstre i Horsens Byråd, medlem af Velfærds- og Sundhedsudvalget

Jeg er i udgangspunktet ikke fortaler for forbud og påbud, så er det slået fast.

Når det kommer til vores næste generations sundhed, vil jeg dog gerne rette opmærksomheden på, at det på sigt kan have en økonomisk konsekvens for vores samfund, hvis ikke vi er opmærksomme på de unges rygevaner. Det glæder mig derfor, at røgfrie skoler er kommet med i vores budgetaftale.
Som kommune kan vi naturligvis ikke forbyde de unge at ryge, men jeg vil dog alligevel tillade mig, at rette opmærksomheden på en mulig røgfri skole i Horsens kommune.

Vi kunne skele til vores nabo kommune Odder, der som den fjerde Østjyske kommune har indført røgfri skoledag. Her må ikke ryges på skolen matrikel, og det er heller ikke tilladt at forlade skolen for at ryge.

Vi kunne i Horsens Kommune vælge at være en del af TRYG Fonden og Kræftens Bekæmpelses ”Røgfri fremtid” kampagne, og på det kraftigste opfordre kommunens skolebestyrelser til at se med alvor på emnet.

Det er individuelt op til skolernes bestyrelser at fastlægge skolens rygepolitik, det respekterer jeg, men jeg mener ikke røg hører hjemme i skolen.

Byrådsmedlem i Horsens Kommune Christa Skelde fra Venstre