fbpx

Nytænk den offentlige transport!

Nytænk den offentlige transport

Nytænk den offentlige transport!

Nytænk den offentlige transport! 1280 853 Venstre

Af Martin Ravn(V), viceborgmester og gruppeformand for Venstre i byrådet i Horsens Kommune 

Tiden er inde til at nytænke den offentlige trafik. Store forældede dieseldrevne busser, som det meste af tiden kører tomme rundt i byen er hverken miljørigtig eller økonomisk. Det samme gælder for brugen af vores egne biler, som i virkeligheden er uhyre ineffektiv og meget resourcekrævende.

En fremtid uden private biler og offentlig transport kan måske synes uvirkelig. Men selvkørende biler er på vej frem og kan mindske den samlede bilflåde med 90 %.

  • Hvorfor have en bil parkeret foran huset eller arbejdet i timevis?
  • Hvorfor bruge tid på at finde en ledig parkeringsplads ved din lejlighed eller i midtbyen?

Hvis du istedet kunne abonnerer på bil, som ovenikøbet kan varierer efter dit behov. En tur på genbrugspladsen i efteråret eller den åbne bil på en varm sommerdag. Ture som bookes gennem en app på din smartphone og hvor du kun betaler for dit reelle forbrug.

Det ville formindske forureningen og vores investeringsbehov i infrastruktur drastisk og overflødiggøre parkeringspladser. Penge som istedet kan bruges på uddannelse, sygehuse og pleje af vores ældre.

Mens vi venter på den teknologiske udvikling, som muliggør ovenstående vision, skal de store offentlige dieselbusser erstattes af mindre miljøvenlige busser, som kun kører i fast rutefart i myldretid. Udenfor denne periode kan de så bruges til andre transportopgaver for skoler, sygehuse, plejehjem, virksomheder, etc. Borgere som er afhængig af offentlig transport udenfor myldretid og i yderområder, kan bestille en flextur.

En løsning som både vil være mere miljørigtig, økonomisk og fleksibel.

Venstres viceborgmester i Horsens Kommune | Martin Ravn