fbpx

Farlig skolevej

Byrådsmedlem i Horsens Kommune Christa Skelde fra Venstre

Farlig skolevej

Farlig skolevej 500 500 Venstre

Vi skal lære vores børn at cykle eller gå i skole, men det kræver bedre trafikale forhold for skolebørnene.

Efter sommerferien gør børnene sig klar til deres første skoledag. Spændte og forventningsfulde skal de sendes ud i den store vide verden. Skal de cykle, eller skal vi køre dem til deres første skoledag?

Min opfordring er klar: De skal selv cykle! En aktiv barndom er en god start på et sundt liv.

En sikker skolevej bør være en selvfølgelighed i Horsens kommune. Derfor kan det undre, at skolevejen er så usikker i boligområder, hvor mange børnefamilier må forventes at bosætte sig.

Håbløs løsning på Thorsgårdsvej

For ikke så længe siden blev en cykelsti anlagt i Torsted mod Østerhåbskole. Jeg kan godt forstå, hvis forældre er bekymrede for at sende børnene afsted på den sti. Den er håbløs, fordi man tvinger børnene til at krydse vejen, hvor der ikke er nogen fodgængerovergang.

Der skal gentænkes en ny, sikker skolesti langs Thorsgårdsvej.

Forældre tænker sig ikke om

Når eleverne er nået til Søndre Torstedvej, kommer næste udfordring. En del forældre forstår stadig ikke, hvor farligt det er, at de parkerer ved vejen og sætter deres barn af. De cyklende børn skal en bue udenom bilerne, og udsættes for fare fra den øvrige trafik.

Jeg vil arbejde for, at Horsens Kommune tager hånd om de åbenlyse sikkerhedsbrister på skolevejen ved Østerhåb Skole. Vi må samtidig forvente, at forældrene tænker på andre børns sikkerhed, når de  kører deres egne børn i skole – eller endnu bedre: Lader dem cykle eller gå selv.

Byrådsmedlem i Horsens Kommune – Christa Skelde