fbpx

En mere fleksibel SFO-ordning

En mere fleksibel SFO-ordning

En mere fleksibel SFO-ordning 1280 853 Venstre

Af Anne Lene Løvbjerg og Ole Dahl Kristensen, medlemmer af Byrådet i Horsens, og medlemmer af Børne- og Uddannelsesudvalget

I Venstres oplæg til budget 2019 har vi foreslået en mere fleksibel SFO, som skal kunne tilbydes i moduler.

Det er aftalt, at Børne- og Uddannelsesudvalget skal belyse modeller for modul-ordninger på SFO-området, hvilket vi i Venstre er glade for.

Vi ønsker, at børnefamilierne skal have større frihed til at vælge en løsning, der passer ind i netop deres hverdag.

I dag kan man kun vælge SFO 1 for børn i 0-3 klasse – en SFO som både dækker morgen- og eftermiddags pasning. Det koster kr. 1804 pr. måned.

Men hvad nu, hvis man kun har behov for pasning om morgenen, eller om eftermiddagen, eller måske kun 2 dage om ugen? Det mener vi, at der skal være mulighed for til en reduceret pris.

Som det er nu, kan det være, at der er børnefamilier, der vælger SFO’en fra af økonomiske årsager.

Hvis der kun er behov for pasning om morgenen, så skal det være muligt. Barnet vil få en god start på skoledagen, tilbudt morgenmad, indgå i et socialt fællesskab, og frem for alt, slippe for at være alene hjemme om morgenen. Som det er i dag, skal man betale for både morgen og eftermiddags pasning. Det giver ikke mening.

Engang var der børn, der blev kaldt ”nøglebørn”. De havde husnøglen hængende om halsen. De gik hjem og låste sig ind i huset, når skolen sluttede. Vi vil gerne give dagens ”nøglebørn”, og deres forældre en chance for at vælge SFO i det omfang, der passer til familiens behov og til en økonomi, som er overkommelig.

I dag har forældre et meget varieret arbejdsliv. Mor og far arbejder på skiftehold, eller på nedsat tid. Måske har man hjemmearbejdsdage – eller er selvstændig med base i eget hjem. Derfor er der familier, som kun har behov for pasning et par gange om ugen. Det behov skal vi også kunne imødekomme.

Vi synes, det er vigtigt, at alle børn får en mulighed for at få alle de gode ting med, som findes i vores SFO’er.

Vi skal huske:  ”DET HANDLER OM BØRNENE”

Venstres byrådsmedlem i Horsens Kommune - Ole Dahl Kristensen