fbpx

“DET HANDLER OM BØRNENE”

Ole Dahl Kristensen - Byrådsmedlem i Horsens Kommune for Venstre

“DET HANDLER OM BØRNENE”

“DET HANDLER OM BØRNENE” 1000 1000 Venstre

I Horsens Kommune er vi meget stolte af, at hele vores tilgang på skole- og dagtilbudsområdet altid tager udgangspunkt i børnene. Vi har i kommunen mange forskellige tilbud til forældre, der skal vælge dagtilbud til deres børn. Vi har tilbud i kommunalt regi, og vi har tilbud i privat regi. Alt sammen tilbud af en høj kvalitet og hvor det gennemgående mantra er, at ”Det handler om børnene”.

Lad pengene følge barnet, Venstre Horsens

I disse corona-tider skal det stadig handle om børnene, når det gælder dagtilbud og skoler, men reelt set har regeringen besluttet at dele dagtilbuddene og skolerne op i to grupper.
De kommunale tilbud som ikke har nogen begrænsninger, når det handler om en tryg genåbning af samfundet. Her lyder beskeden, “Ansæt ekstra personale, lej ekstra håndvaske, køb ekstra rengøring af lokaler, henvend jer til kommunens jobbank hvis I mangler ressourcer”. Kommunen flytter også personaler væk fra andre opgaver for at støtte skoler og dagtilbud i at leve op til myndighedernes krav, så forældrene trygt kan sende børnene afsted.

De private dagtilbud har samme retningslinjer at leve op til fra myndighederne. Men de må bare selv klare de økonomiske udfordringer i den opgave. Er det rimeligt? Er børnene i de private dagtilbud ikke også børn af et fælles samfund? Et samfund, hvor Covid 19 ikke skelner mellem “offentlige og private dagtilbud til børn”.

INGEN HJÆLPEPAKKER TIL DE PRIVATE!
Hvorfor er hjælpepakken ikke udformet efter en model, hvor det offentlige opgjorde et Covid-19 tilskud pr. barn? På den måde kunne man lade pengene følge børnene og give både de private og de offentlige dagtilbud og skoler en håndsrækning.

VENSTRE ØNSKER
Det ønsker Venstre i Horsens Kommune, og på Christiansborg. Horsens Kommune oplyser, at det tillader loven ikke og på Christiansborg er der larmende tavshed fra regeringen, det er da en skæv fordeling, som Venstre synes er konkurrenceforvridende.

For os er alle børn lige, uanset om de passes i det private eller i det offentlige. Vi mener ikke, at Covid 19 virussen skal bruges til positiv særbehandling af offentlige skoler og institutioner. Bekæmpelse af virussen vindes kun i fællesskab, også når det handler om børnene.

Ole Dahl Kristensen
Venstre, Medlem af Kommunalbestyrelsen i Horsens