fbpx

Bedre kræftbehandling

Bedre kræftbehandling

Bedre kræftbehandling 1280 853 Venstre

Rekordmange overlever i dag kræft: 63% af alle kræftpatienter er i dag i live 5 år efter de har fået diagnosen – omkring 1999 var det under halvdelen!

Det er massive investeringer i behandlingen af kræft gennem 15-20 år, der har betydet, at en kræftdiagnose i dag ikke er en sikker dødsdom.

Men stadigvæk dør danske patienter oftere af kræftsygdomme, som svenske og norske patienter overlever. Vi skal altså arbejde videre og vi skal sikre at kræft opdages hurtigere og behandles med større effekt.

Netop i disse år er vi i gang med at realisere kræftplan IV, hvor i alt 2,2 mia. kr. skal bruges til nye scannere og strålekanoner mm., så kræftbehandlingen i Danmark kan nå op på niveau med behandlingen i Norge og Sverige.

Vi vil fortsætte arbejdet med at sætte den enkelte patient i centrum:

Alt for mange patienter oplever at skulle kæmpe en kamp mod et sundhedssystem, hvor de føler sig overhørt, svigtet eller ender som kastebold mellem afdelinger.

Det kan vi ikke være bekendt, alene kampen mod kræften er hård og opslidende nok i sig selv.

Vi skal blive bedre til at lytte til patienterne og deres pårørende, derfor vil vi bl.a. indføre en patientansvarlig læge, som skal have overblik og som kan påtage sig ansvaret for at sikre stabilitet og sammenhæng gennem behandlingsforløbet:  i 2020 skal 90% af danske kræftpatienter opleve, at de har en patientansvarlig læge.

Målet er klart: patienten skal opleve at være i centrum i et system, der tager hånd om den enkeltes særlige forhold – og som sikrer en endnu højere overlevelsesrate, så livet kan leves så længe og så godt som muligt – af så mange som muligt.

Jeg arbejder for et sundhedssystem, vi alle kan have tillid til.

Af Birte M. Andersen, byrådsmedlem og Folketingskandidat Horsens Kredsen (V)

Folketingskandidat Birte M. Andersen for Venstre