fbpx

6 GODE GRUNDE 💙

6 gode grunde til at Venstre gik med i budgetforliget

6 GODE GRUNDE 💙

6 GODE GRUNDE 💙 1707 960 Venstre

Derfor er Venstre med i budgetforliget ⬇️


VENSTRE TOG ANSVAR OG REDUCEREDE SKATTESTIGNINGEN

Borgmesteren og Socialdemokratiet varslede forud for budgetforhandlingerne en skattestigning på 0,4 procent. Skattestigninger er ikke og har aldrig været en mærkesag for Venstre, derfor stemte vi også imod den helt unødvendige skattestigningen tilbage i 2021.

Men vi er realistiske omkring kommunens økonomi, budget og de voldsomt stigende velfærdsudgifter her i 2023. Ikke mindst på det specialiserede område, som på kort tid, har slået et hul i kassen på 50 millioner kroner. Et beløb som på ingen realistisk og human måde kan findes gennem besparelser på velfærdsområdet.

HORSENS ER KOSTEFFEKTIV ✅

Samtidig har Venstre kraftigt medvirket til, at kommunens forvaltning er blandt de allermest kosteffektive i landet. Senest sørgede vi for, at der blev sparet 10 millioner årligt i forvaltningsmæssige synergier, da rådhuset flyttede til Chr. M. Østergaardsvej.

Alt sammen forhold, som gør det nærmest umuligt, at opnå et budget i balance uden markante forringelser på børn, skole, handicap og ældreområdet. Lettere blev forhandlingen ikke af, at et flertal bestående af S, EL og SF allerede var enighed om at hæve skatten.

SKULLE VI STILLE OS UDEFOR? – NEJ! ✅

Venstre havde derfor to muligheder. Vi kunne stille os udenfor forhandlingslokalet eller gøre alt i vores magt for at minimere skattestigningen og samtidig få gennemført flest mulige mærkesager.

VI VALGTE DET SIDSTE! ✅

Resultatet blev, at skatteforhøjelsen blev sænket fra 0,4 til 0,3 procent gennem besparelser på Teknik og Kultur området og at forligspartierne har givet hinanden håndslag på, at skatteforhøjelsen tilbagerulles i 2028/2029.

VI LØFTER FOLKESKOLEN ✅

Derudover tilføres en meget trængt folkeskole 21 millioner kroner. Sprogpuljen omfordeles, så Brædstrup skole i langt højere grad tilgodeses og det specialiserede område sikres uden at andre velfærdsområder beskæres.

UDVIKLING I OPLANDET FASTHOLDES ✅

Den succesrige udviklingen i oplandet fastholdes gennem en forhøjelse af områdefornyelsesmidlerne med 32 millioner, så puljen på 50 millioner kroner fremadrettet kan støtte lokalforankrede projekter i Østbirk, Hovedgård, Gedved og andre oplandsbyer.

REN FJORD ✅

Horsens fjord skal være ren for spildevand i 2040 og der skal iværksættes en analyse af en forbindelse/tunnel under havnen, så ringvejen kan blive en succes og fredeliggøre midtbyen og den kommende nye bydel Åkvarteret med grønne byrum og vandløb.

Med venlig hilsen
Martin Ravn, Gruppeformand
Karina Aamann
Jørgen Korshøj
Jesper Bendtsen
Lars Jensen

Forligspartierne er gået sammen om en ny budgetaftale for 2024

Download aftale her, som har mange af vores aftryk med: budgetaftale 2024 ⬅️


Læs også hele Venstres budgetoplæg her – Budgetforslag 2024/25 ⬅️